Ons 11de bestaat 10 jaar

Het is dit jaar precies 10 jaar geleden dat een groep enthousiaste vrijwilligers onder impuls van burgemeester Herman Reynders zich verenigde als Ons 11de. Op die 10 dienstjaren hebben we als klein clubje al heel wat op ons palmares staan. En daar zijn we fier op. Terecht! Dan spreken we over tentoonstellingen, publicaties, lezingen, uitstappen, deelnames aan officiële plechtigheden… We maken halfjaarlijks een nieuwsbriefje, bezitten een eigen jeneverlabel en hebben een eigen vaandel van het 11de linieregiment.

Vaandeloverdracht, tentoonstelling en ‘Mars van het 11de linie’

De grootste verwezenlijking is onze bijdrage aan de overdracht van het vaandel van het 11de Linieregiment van Leopoldsburg aan Hasselt. Het vaandel was in de loop der jaren in Kamp Beverloo terechtgekomen. In 2006 is het met een grote militaire plechtigheid weer ‘thuis’ gekomen. Tegelijkertijd met de vaandeloverdracht liep onze boeiende tentoonstelling in de ‘oude gevangenis’. Ook die tentoonstelling mochten we als succesvol bestempelen. In de beginjaren hebben we als Ons 11de ook een aantal fiets- en wandeltochten georganiseerd in en rond Hasselt. In april is er de ‘Mars van het 11de linie’. Een wandel-marathon/militaire mars van Leopoldsburg naar Hasselt. Het is een officiële wandeling en tegelijk een officiële militaire mars. Er wandelen dus die dag soldaten en burgers van Leopoldsburg naar Hasselt.

Ontvangst op het stadhuis

Op 24 oktober werden we als vereniging in de bloemetjes gezet door het stadsbestuur. Met een officiële ontvangst en receptie werd ons 10-jarig jubileum officieel bezegeld. Een paar beelden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geplaatst in Viering
Bestel nu ons boek ‘Hasselt garnizoensstad’
Wil je lid worden?

Vul het formulier in

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Voeg je bij 29 andere abonnees
Onze jenever

Bestel nu jouw fles

%d bloggers liken dit: